Naslovna Vesti Istorija

Avio saobraćaj u Izraelu u prekidu

Opensky

Oct 08, 2023

Zbog novonastale krize u Izraelu, usled napada i uvedenog ratnog stanja, velike avio kompanije i glavni operatori, pre svega na aerodromu „Ben Gurion“ u Tel Avivu otkazale su na desetine letova sa ozbiljnim poremećajima u bezbednosti i avio operacijama, što se afektovalo na putnike, trenutno pozicionirane flote aviona i sam aerodrom.

Photo: Radarbox

American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates, Ryanair i grčki Aegean, su medju glavnim kompanijama koje su stopirale svoje letove i povukle naredne polaske, kao i Transavia i Poljski LOT, tako da se očekuje da će svi letovi koji polaze iz Tel Aviva biti otkazani. Francuski Air France je saopštio da su njihovi letovi zaustavljeni  u Tel Avivu „do daljeg“. Mnogi letovi koji su čak u širem prilazu, menjaju svoje rute zbog raketnih napada.

Photo: Twitter telavivairport

Avion američkog United-a na liniji UA954 iz San Franciska se vration nazad, iz zone Grenlanda zbog kompanijske odluke i bezbednosne situacije. Avion Air Srbije registracije YU-APF na letu JU817 poleteo je sa malim zakašnjenjem u 7.50 po lokalnom vremenu, i bezbedno stigao u Beograd. Za naredna dva dana, planirana su i sledeća dva leta ukoliko to dozvole uslovi.

Photo: Twitter AmichaiStein1