Naslovna Vesti Istorija

Air France HOP predstavio novu kabinu i sedišta na avionima E190

Opensky

May 29, 2024

Francuski HOP odnosno regionalna ispostava kompanije Air France, je upravo predstavio novu seriju sedišta i ambijent kabine na svojoj floti aviona tipa Embraer E190. Nove redizajnirane kabine imaće 110 sedišta sa konfiguracijom u širini 2-2 u redu, na svakom od 21 aviona u floti, koja će biti presvučena kožom sa ergonomskom penom radi punog ugođaja, kako naglašava HOP. Svako sedišta nove kabine imaće nagib do 3 inča i prednji prostor od 46 cm, stočić, dovoljan prostor za odlaganje, pokretne držače za ruke i zakačke za kapute. Nasloni za glavu biće podesivi po visini, a sedišta će takođe posedovati i držače za telefone i tablete, USB A i C priključke i duple držače za čaše, navodi još HOP.

Svakako da su francuske boje, plava, bela i crvena dominantne kod celog kabinskog ugođaja, kao i kod aviona Airbus 220 koji je iste kategorije, i kao tipične boje Air France-a. Imaju i logo kompanije na ivicima svakog sedišta uz šavove kao detalj. Sedišta su proizvedena od recikliranih materijala sa minimalnim učešćem plastike, a njihova težina je oko 30% lakša u odnosu na prethodna, tako da sve to smanjuje ukupnu težinu aviona, što daje svakako bolji performans i manju potrošnju goriva.

Sa redizajniranim enterijerom kabine, svaki avion imaće i razdvojenu biznis klasu koja će biti odvojena od ekonosmke mobilnom pregradom, a putnici biznis klase imaće i jedno prazno mesto pored sebe radi ugođaja i privatnosti. Sedišta će proizvoditi firma Expliseat u Klermon Feranu, a prvi avion biće opremljen već na jesen 2024. godine, saopštava Air France.