Naslovna Vesti Istorija

Air France najavio proširenje mreže letova za zimsku sezonu 2024-2025.

Opensky

May 22, 2024

Tokom zimskog reda letenja, tačnije od novembra 2024. do marta 2025. godine, francuski avio-prevoznik će svojim putnicima ponuditi pet dodatnih linija, uključujući tri nove destinacije.

Počev od oktobra 2024. Air France će tri puta nedeljno leteti za Salvador, bivšu brazilsku prestonicu koja se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Salvador je peta brazilska destinacija do koje leti Air France, a tu su i Rio de Žaneiro, Sao Paulo, Fortaleza i Belem. Aerodrom Male na Maldivima je još jedna tačka i nova destinacija francuskog avio-prevoznika do koje će se leteti dva puta nedeljno tokom sezone zimskih praznika, od 20. decembra 2024. pa do 5. januara 2025.

Tokom zime, odnosno od 21. decembra 2024. Air France uvodi u mrežu letova i švedski grad Kirunu, smešten na 200 kilometara od Arktičkog kruga što ga čini odličnom polaznom tačkom za istraživanje aurore borealis. Kiruna će tako biti peta destinacija ove avio-kompanije u Laponiji.

Tokom zimske sezone, nastavljaju se letovi za Denver, Kolorado (DEN) i Feniks, Arizona (PHX), dakle ka destinacijama u SAD uvedenim u mrežu saobraćaja tokom letnjeg reda letenja.