Naslovna Vesti Istorija

Air France spreman za Olimpijske igre

Opensky

Jun 28, 2024

Ovog leta Pariz će biti domaćin letnjih Olimpijskih igara, a pored samog grada i francuske kompanije se spremaju da dočekaju brojne sportiste i posetioce ovog velikog svetskog sportskog događaja. Kao predstavnik francuskog stila života u oblacima i Air France je pripremio besplatan program za sve putnike koji se upute u Pariz tokom trajanja Olimpijskih igara.

Nadomak Ajfelovog tornja u palati Tokio, najvećem evropskom centru savremene umetnosti, francuska avio-kompanija će od 27. jula pa do 11. avgusta na čak 850 kvadratnih metara postaviti izložbu koja će biti besplatna za sve posetioce. U okviru postavke moći će, uz pomoć virtuelne realnosti da se isproba i najnovija kabina biznis klase, poseti pilotska kabina aviona Airbus A350, zatim istraži program ekološkog poslovanja ove kompanije i vidi čuvena crvena haljina sa naizgled beskrajnim šlepom koja se pojavljuje u reklama kompanije Air France. Takođe će biti i organizovana nagradna igra u kojoj će posetioci moći da osvoje dve avionske karte u biznis klasi za bilo koji let u okviru mreže avio-kompanije.

Tokom trajanja izložbe u palati Tokio, biće otvoren i restoran Air France, u kome će biti servirana jela koja su inače dostupna samo putnicima biznis klase na dugolinijskim letovima. Jela će za posetioce restorana pripremati Arno Lalmon (Arnaud Lallement), izuzetni kuvar sa tri Mišelinove zvezdice, dok je za selekciju dezerata zadužena Nina Metajer (Nina Metayer), koja je u 2024. godini Izabrana za najboljeg poslastičara sveta. Sva jela biće upotpunjena izvrsnim izborom predjela, sireva i pića, od čega se posebno ističu vina, po kojima je Air France i poznat. Naime, u 2023. godini, ova avio-kompanija je poslužila 2,4 miliona boca vina i 1,3 miliona boca šampanjca na svojim letovima.

Restoran će zauzimati centralno mesto, jer je promocija francuske gastronomije širom sveta jedan od važnih zadataka francuske avio-kompanije koji je za svoj ketering i višestruko nagrađivan. Naime, na ovogodišnjoj dodeli Skytrax 2024 nagrada, prema mišljenju dvadeset i jednog miliona putnika, Air France je najbolja avio-kompanija u zapadnoj Evropi već četvrtu godinu za redom, ima najbolju hranu u aerodromskim salonima (Airport Lounge) prve klase kao i najbolju hranu na samim letovima u prvoj klasi.

I nakon Olimpjskih igara, u periodu od 28. avgusta do 8. septembra 2024. odmah pored Ajfelove kule, na SPOT24, kompanija će predstaviti svoju uslugu SAPHIR, koja korisnicima sa invaliditetom pomaže već više od 20 godina. SAPHIR uključujue podršku pri rezervaciji, izdavanju karata i organizaciji prevoza. Svake godine, blizu 600.000 putnika kompanije Air France koristi ove vrste pomoći tokom putovanja, tako da će i ovom prilikom posetioci moći da učestvuju u nagradnoj igri u okviru koje se mogu osvojiti avionske karte.

Francuski avio-prevoznik dnevno preveze više od 100.000 putnika na preko 1.000 letova i neprestano širi svoju mrežu destinacija. Tako će Air France počevši od zimskog reda letenja, tačnije od 18. novembra uvesti i Kilimandžaro u Tanzaniji kao novu destinaciju do koje će leteti frekvencijom tri puta nedeljno sa Pariskog aerodroma Šal de Gol (CDG).