Naslovna Vesti Istorija

Air Serbia prešla 2 miliona putnika od početka godine

Opensky

Jul 08, 2024

Srpski nacionalni avio-prevoznik objavljuje da je tokom ove godine, od početka 2024. godine prvezeno preko 2 miliona putnika, a upravo je jedanaest dana, precizno ta brojka pređena ranije u odnosu na period prošle godine. Ovi impozantni rezultati ostvareni su u redovnom i čarter saobraćaju na preko 90 destinacija.

Tokom juna 2024. prevezeno je 439.051 putnika, odnosno najveći broj putnika tokom meseca od kada kompanija i posluje pod aktuelnim brendom, od 2013. godine, a što je uvećanje od 4% u odnosu na prošlogodišnji jun i povećanje od 3% broja avio-operacija odnosno 4.466 poletanja i sletanja. Najfrekventnije linije su kontinuirano Cirih, Pariz, Barcelona, Amterdam i Frankfurt u Evropi, u Mediteranskom saobraćaju su to Larnka, Atina i Istanbul, dok su Podgorica i Tivat kao i do sada na vrhu u regionu.

Najveća povećanja kapaciteta zabeležena su na letovima za Madrid, Solun i Palma de Majorku, u saobraćaj su uvedena i dva lizovana bugarska aviona E190 sa još dodatna dva aviona tipa E195 koja će biti u saobraćaju tokom jula odnosno 1. avgusta na bazi dry-lease aranžmana danskog operatora, sa sopstvenim posadama (bududće registracije su YU-ATA i YU-ATB). Glavni kuriozitet i možda najinterseantnija vest jeste da je tokom prošlog meseca objavljena postavka nove linije za Guangdžou u Kini na bazi dva nedeljna leta sa očekivanim dolaskom i sledećeg, trećeg širokotrupnog dugolinijskog aviona Airbus A330-200 u flotu.