Naslovna Vesti Istorija

Ethiopian Airlines širi mrežu u Evropi- Varšava nova destinacija

Opensky

Jul 07, 2024

Najveći avio-prevoznik u Africi, Ethiopian Airlines koji poseduje najbolju mrežu saobraćaja i svakako najefikasniju i najmlađu flotu na afričkom kontinentu nastavlja sa ekspanzijom širom Evrope pa je tako i nedavno, od 1. jula inicirao svoju novu liniju iz Adis Abebe za Varšavu, koja je i 24. evropska destinacija, a let će ići preko Atine avionom tipa Boeing 737MAX 8, dok je na srpskom tržištu zastupnik kompanije TAL Aviation koji takođe nudi savršene konekcije ovog afričkog operatora i sa polascima iz Beograda preko najbližih tranzitnih tački.

Inauguracioni let iz Adis Abebe pozdravili su mnogi zvaničnici na aerodromu Šopen u Varšavi, dok je  Mesfin Tasev izvršni direktor kompanije naglasio posvećenost kompanije povezivanju Afrike sa Centralnom Evropom, a ova linija vrlo značajna u istočnoj Evropi ima za cilja ekonomsko i turističko povezivanje uključujući odličnu mrežu konekcija nacionalnog avio-prevoznika.

Ethiopian Airlines je izuzetna avio-kompanija koja saobraća modernom mladom flotom Boing i Airbus familije, dok je na prošlogodišnjem sajmu u Dubai-u potvrdila dodatnu nabavku 11 aviona tipa A350 upotpunjujući flotu na 33 aviona ovog tipa kao i dodatnih 20 aviona Boing 737MAX i 11 aviona B787-9, dok je u martu ove godine američki Boing objavio ugovor o nabavci 12 modernih širokotrupnih aviona B777-9.