Naslovna Vesti Istorija

KLM ne smanjuje letove za Beograd

Opensky

Feb 28, 2024

Holandska nacionalna avio-kompanija KLM neće smanjivati nedeljni broj letova na liniji iz Amsterdama za Beograd tokom predstojećeg letnjeg reda letenja koji počinje 31. marta i traje do 26. oktobra 2024. godine, dok će saobraćati sa dva dnevna leta na relaciji Beograd- Amsterdam. Holandska Vlada je nedavno donela odluku da suspenduje odredbu o uvođenju restrikcija na aerodromu Amsterdam Schiphol, što je uticalo da broj letova ka mnogim destinacijama, uključujući i Beograd ostane na istom nivou, bez smanjenih frekvencija.

U periodu letnjeg redaletenja, do 26. oktobra, KLM će leteti na 155 destinacija, pokrivajući 92 evropske i 63 interkontinentalne destinacije, uz povećanje putničkog kapaciteta za 7%.

Pažljivo prateći bezbednosnu situaciju u Izraelu, kompanija namerava da od 1. aprila ponovo započne svakodnevne letove za Tel Aviv sa usputnim sletanjem u Larnaki, na Kipru.

Broj letova za severnoameričke destinacije trenutno je na većem nivou nego u periodu rekordno uspešne 2019. godine. Što se tiče ostalih interkontinentalnih odredišta holandska avio-kompanija povećava frekvencije letova za Džakartu, Denpasar-Bali, Taipei, Hong-Kong, Montreal, Toronto i Los Anđeles, dok će broj letova tokom letnjeg reda letenja unutar Evrope biti povećan i to za destinacije kao što su Bilund (Danska), Stavanger (Norveška), Edinburg, Njukasl, Glazgov, Sautempton u Velikoj Britaniji, zatim Krakov, Gdanjsk i Vroclav u Poljskoj, kao i za Prag u Češkoj i italijanski gradovi, Bolonja, Firenca i Đenova.