Naslovna Vesti Istorija

Qatar Airways proglašen za avio-kompaniju godine 2024.

Opensky

May 31, 2024

Ugledni Airlineratings, svetski poznat sajt za ocenu kvaliteta avio prevoznika, proglasio je Qatar Airways za kompaniju godine u 2024. godini, po oceni pet urednika sa dugodogodišnjim iskustvom u avio-industriji, a glavni kriterijumi ocenjivanja uključili su starost flote, recenzije putnika, profitabilnost linija, ocene bezbednosti kompanije, opšte ocene proizvoda, inovacije i buduću nabavku flote.

Recenzije putnika bile su ključni faktor ocene Qatar Airwaysa, kako navodi ova stranica, a doslednost i visok standard pružanja usluga našli su se na strani povratnih informacija. Inače, prvih deset mesta osvojile su osim Qatara i kompanije Korean Air, Cathay Pacific, Air New Zealand, Emirates, Air France/KLM, All Nipon Airways, Etihad, Qanatas i Virgin Atlantic.

Qatar Airways je takođe osvojio i nagradu za najbolju biznis klasu i ketering već petu godinu zaredom, dok je Air New Zealand osvojio nagradu najbolje ekonomske klase. Singapore Airlines je odneo nagradu za najbolju prvu klasu, dok je za najbolju proglašena posada australijske kompanije Virgin Australia.

U low-cost konkurenciji, najbolja kompanija u SAD je Southwest, na Bliskom istoku Flydubai, u Aziji Air Asia group, u Australiji i pacifiku Jetstar, dok je u Evropi je i zvanično za najboljeg low-cost prevoznika proglašen Easyjet.