Naslovna Vesti Istorija

Beogradski aerodrom dobio prestižna priznanja

Opensky

Mar 12, 2024

Kompanija „Belgrade Airport“ kao deo sistema Vinci Airports je objavila dodelu značajnog priznanja za aerodrom u Beogradu od strane ACI (Airport Council International) odnosno Međunarodnog saveta aerodroma, u okviru međunarodnog ASQ (Airport Service Quality) programa za kvalitet usluge za 4 nagrade u svojoj kategoriji, među kojima su nagrada za najboji aerodrom po veličini od 5 do 15 miliona putnika, zatim aerodrom sa najposvećenijim osobljem, najudobniji aerodrom u Evropi i najčistiji aerodrom u Evropi.

Aerodromi Beograd, Porto i Gvanakaste iz sistema aerodroma VINCI nagrađeni su za izuzetno korisničko iskustvo od strane putnika u 2023. godini. Prestižne, navedene 4 nagrade beogradskom aerodromu,  dodeljene su u okviru ASQ programa gde je učestvovalo preko 400 aerodroma širom sveta, tako da je ovo jasan pokazatelj konstantnog unapređenja iskustva putnika.

„Belgrade Airport“ kao kompanija koja upravlja beogradskim aerodromom, najvažnijim i svakako najvećim čvorištem na području regiona navodi velike kompletirane projekte i buduće planove uključujući povećanje operativnih kapaciteta i komfora na ključnim tačkama (proširen i dograđen terminal, novoizgrađena druga pista, novi sistem saobraćajnica, parkinzi i ekološka postrojenja). Kompanija takođe dodaje da trend proširenja i modernizacije nastavka unapređenja podrazumeva i proširenje odnosno modernizaciju novih kapaciteta i sadržaja u zoni odlazaka, dok se završetak ključnih radova očekuje tokom 2024. godine, a projektovani plan od 15 miliona godišnjih putnika, trebalo bi da se ostvari u periodu do kraja koncesionog perioda.