Naslovna Vesti Istorija

Air Pink uskoro u redovnom saobraćaju

Opensky

Sep 26, 2023

Da li će naš najveći avio operator posle Er Srbije krenuti sa redovnim saobraćajem, videćemo uskoro, na osnovu najava direktora Pink Media grupe i suvlasnika Biznis Jet Operatora Air Pink, Željka Mitrovića.

Kako piše portal TangoSix, Air Pink je „na granici da krene i u veliki saobraćaj“ , a takve izjave su vrlo realne na osnovu performansa i svih pokazatelja kompanije kao i dosadašnje prilične flote od 22 aviona, doduše mahom poslovnih džetova ali i 2 ozbiljna uskotrupna Embraera 135BJ kojima kompanija raspolaže.

Photo: Airpink

„Planiramo da udjemo i u regionalni redovni avio-saobraćaj kao low cost kompanija sa Embraerima od 49 mesta“, izjavio je jos Željko Mitrović, a sve pretpostavke govore da bi Pink mogao da krene sa postojeća dva Embraera, mada su izgledi da bi naš drugi prevoznik mogao da nabavi i veće modele, po uzoru na Er Srbiju i na taj način unificira flotu sa optimalnim tipom, koji bi možda u perspektivi mogao da bude i u „friendly“ odnosu sa nacionalnim operatorom oko eventualnog dopunjavanja flote i saobraćaja. Kompanija poseduje trenutno svoju operativnu flotu mahom modela Cessna (14 aparata) kao i pomenuta 2 Embraera 135BJ, i jednu Cessnu koja leti pod brendom sestrinske firme Air Esmeralds.

Photo: Airpink

Air Pink bi pod konceptom niskotarifnog operatora mogao vrlo efikasno da poveže za početak, kao što je i najava, regionalne aerodrome, a vremenom i druge Evropske luke tercijalnog tipa dakle manje prometne i svakako jeftinije i privlačnije za ovu vrstu prevoznika. Da li je Air Pink najava regionalnog top operatora koji bi bio Avio main stream Zapadnog Balkana ili manja kopija velikog Wizzera, ostaje da vidimo u bliskoj budućnosti sa svakako dobrim emocijama oko unapredjenja lokalnog i regionalnog avio transporta.