Naslovna Vesti Istorija

Ryanair ulaže 30 aviona u Ukrajinu po okončanju sukoba

Opensky

Aug 06, 2023

Irski niskotarifni gigant Ryanair namerava da postavi bazu od 30 aviona tipa Boeing737max u Ukrajini, odnosno aerodromu Kiev Borispol odmah nakon okončanja ratnih sukoba i uspostvljanaja bezbednih uslova za saobraćaj.

Ovo je objavila kompanija nakon što je izvršni direktor Majkl O’Liri nedavno posetio Kijev i sastao se sa državnim zvaničnicima i menadzmentom aerodroma Kijev. Nakon posete samog aerodroma i uveravanja u dobru infrastrukturu aerodroma kao i operativnu spremnost za početkom vazdušnog saobraćaja čim to dozvole bezbednosni uslovi, O’Liri je potvrdio profesionalizam i posvecenost obnovi Ukrajinske civilne avijacije sa spremnošću za nastavak letova.

Prema navodima Irskog niskobudzetnog prevoznika, postoji spremnost za momentalnim aktiviranjem preko 600 nedeljnih letova u roku od osam nedelja nakon otvaranja vazdusnog prostora u zemlji, gde spada i preko 20 destinacija u Evropi i svakako domaćih letova izmedju Kijeva, Lavova i Odese, sa ponudom od preko pet miliona sedišta i sa tendencijom povećanja kapaciteta. Da bi se ovakav operativni projekat realizovao, kompanija će u Ukrajini bazirati 30 aviona tipa Boing737max vrednih preko 3 milijarde dolara.