Naslovna Vesti Istorija

Ryanair 181,8 miliona putnika; Sarajevo se pojačava

Opensky

Jan 03, 2024

Irski ultra low-coster Ryanair napravio je izvanredne poslovne rezultate za prošlu 2023. godinu, što znači da je prevezao 181,8 miliona putnika, odnosno sa povećanjem od 13% u odnosu na prethodnu godinu i registrovani load-factor od 94% odnosno uvećanom popunjenošću kabine od 2% sa svojim prisustvom u 40 zemalja i operacijama na 240 linija.

Tokom zadnjeg meseca, decembra prethodne godine, Ryanair grupa je prevezla je 12,54 miliona putnika, a značajno povećanje linija u skladu sa malo inertnijom isporukom novih aviona obuhvatilo je i region Balkana odnosno nova tržišta Albanije i BiH, dok je na srpskom tržištu standradno prisustvo na aerodromu u Nišu, kao i u Zagrebu gde je sa 4 bazirana aviona registrovano milion putnika.

Pored nove pokrenute baze u Sarajevu , i nekoliko linija za Memingen, Geteborg, Brisel London Stansted i Milano, najavljeno je i dodavanje još jedne linije u julu ove godine i to za Solun sa frekvencijom dva puta nedeljno, sredom i nedeljom, u periodu od 3.jula do 28. augusta, dakle tokom pika letnje sezone.