Naslovna Vesti Istorija

Red Wings u problemu sa flotom Boinga 777

Opensky

Aug 19, 2023

Nedavno su ruski turisti u Antaliji ostali zaglavljeni dva dana duže nego sto je planirano za odlet ka aerodromu u Jekaterinburgu zbog tehničkih problema na avionima prevoznika Red Wings. Naime, kako izveštava Moscow Times, avioni Red wingsa su u permanentnom tehničkom problemu, odnosno dve trećine flote tipa Boing 777 su prizemljeni zbog kvarova. Dva aviona ovog tipa, od tri koliko ih je ukupno u floti su prizemljeni zbog tehničkih problema i nedostatka originalnih delova.

Photo: Twitter

Kako je rečeno za let iz Antalije, kašnjenje je prouzrokovalo dva dana dužeg boravka, a drugi avion ovog tipa koji je trebao da preveze turiste za moskovski aerodrom Žukovski, imao je kašnjenje od 11 sati zbog kvara sistema za hladjenje motora. U sopštenju Red wingsa stoji da je za let ka Jekaterinburgu bio iznajmljen avion drugog prevoznika, dok je drugi avion sa tehničkim problemom na radovima na aerodromu Žukovski.

Zbog aktuelnih sankcija zapada, ruski operatori su u velikom problemu oko nabavke i protoka rezervnih delova evropskih I američkih proizvodjača, što stvara ozbiljne poremećaje u saobraćaju.