Naslovna Vesti Istorija

Air India: nove uniforme za letačko osoblje

Opensky

Dec 14, 2023

Indijski nacionalni prevoznik, a verovatno i prepoznatljivi brend, osim vlasničkog, komercijalnog i konceptualnog restruktuiranja, dao je na značaju i važan momenat, a to je novi komplet uniformi za letačko osoblje, odnosno za kabinsku posadu i pilote.

Nove uniforme predstavljene su kao deo nove strategije i rebrendiranja osveženog prevoznika „svetske klase“. Air India je predstavila nove dizajnirane uniforme u fazi restruktuiranja i priprema za skori dolazak novog aviona, širokotrupnog dugoprugaša Airbus A350, a dizajnirane su od strane poznatog indijskog kreatora Maniša Malotre, i imaju, kako se navodi, niz boja u skladu sa identitetom kompanije.

„Ova kolekcija uniformi odražava redak, harmoničan spoj indijskog nasleđa i estetike sa stilom i elegancijom 21. veka, i predstavlja novu Indiju, dok se spaja sa korporativnim identitetom nacionalnog prevoznika“ stoji u kompanijskom predstavljanju tokom kampanje novog imidža. Uniforme bi trebalo fazno da se uvode narednih meseci  počevši od dolaska novog aviona A350-900 u flotu već krajem decembra. Novi vizuelni izgled ovog aviona, kao i celog kompanijskog koncepta, predstavljen je nedavno, u oktobru ove godine, tako da je postavka novih uniformi simbolična najava „novog početka“ indijskog nacionalnog prevoznika.