Naslovna Vesti Istorija

Air Montenegro: više letova na liniji Beograd-Tivat 2024.

Opensky

Dec 28, 2023

Tokom ove godine Air Montenegro bio je u daleko slabijoj poziciji u odnosu na Air Serbiu kada govorimo o liniji za Tivat, gde je srpski prevoznik prednjačio sa preko 40 nedeljnih rotacija, ali doduše i većim kapacitetima. Već prošle sezone Air Montenegro se konsolidovao sa planom saobraćaja i komercijalno-operativnim efektom, a ove godine bi trebalo da se poveća frekvencija saobraćaja kako kompanija i najavljuje.

Nacionalna kompanija Crne Gore  najavljuje značajni porast letova na ovoj izuzetno prometnoj i isplativoj ruti, što važi i za Air Serbiju, tako da će već u aprilu, nakon starta letnjeg reda letenja krenuti sa 14 nedeljnih rotacija u poređenju sa istim periodom 2023. kada je bilo 9 nedeljnih polazaka. Zatim, od 2. juna broj letova se uvećava na 17  nedeljnih polazaka, uz uvođenje dodatna tri leta utorkom, četvrtkom i nedeljom. U nastavku sezonalnosti, dakle počevši od 14.juna, Air Montenegro operisaće sa 24 nedeljne rotacije na destinaciji, odnosno sa 3 dnevna polaska i 3 nedeljna dodatna polaska utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Kada se sumira prosek saobraćaja tokom letnjeg reda letenja, odnosno period od kraja marta do kraja oktobra, kompanija će imati sedam nedeljnih polazaka više u odnosu na prethodnu letnju sezonu na nedeljnom nivou tokom glavnog pika, dakle period od kraja juna do kraja avgusta, kada je bilo 17 nedeljnih polazaka. Glavni konkurent ali i kompanija sa bliskom saradnjom, Air Serbia će očekivano i ovog leta saobraćati sa preko 40 nedeljnih letova što je i za očekivati obzirom na rast flote i planova.