Naslovna Vesti Istorija

Air Serbia: Uskoro tender o produženju PSO linija

Opensky

Oct 23, 2023

Nacionalni prevoznik trenutno saobraća (do kraja letnjeg red letenja 28. oktobra) ka 5 destinacija, sa polascima iz Niša odnosno Kraljeva, na osnovu važećeg ugovora o linijama od javnog značaja sa republikom Srbijom (PSO , public service obligation), kao i tokom dela zimskog reda letenja ove godine do 31. decembra, za Ljubljanu, Istanbul, Keln, Frankfurt Hahn i Beograd, a kako je najavljeno od resornog ministra saobraćaja Gorana Vesića, „u toku je priprema tenderske dokumentacije za pokretanje međunarodnog postupka javne nabavke, a potpisivanje novog ugovora je moguće nakon usvajanja Zakona o budžetu za 2024. godinu kojim će biti obezbedjena sredstva“.

Kompanija Air Serbia, kao i aerodrom Niš očekuju nastavak ugovora u subvenciji ruta uključujući i aerodrom Kraljevo, na istim ili proširenim linijama, počevši od 1. januara 2024. godine.

Osim srpskog nacionalnog prevoznika, tokom zimskog reda letenja, i niskobudžetni operatori poput Wizzair-a i Ryanair-a će takodje obavljati saobraćaj iz Niša na 8 destinacija u Evropi.