Naslovna Vesti Istorija

KLM zimska sezona 2023/24.

Opensky

Nov 02, 2023

KLM je potvrdio svoj plan poslovanja u vezi nastupajuće zimske sezone i reda letenja na srpskom tržštu do 31. marta 2024, tako da će kompanija saobraćati ka 157 destinacija uključujući 92 evropska i 65 interkontinentalna odredišta. Aktuelna linija iz Beograda za Amsterdam uvedena 2021. godine, pokazala se kao veoma uspešna tako da će i tokom zimskog perioda saobraćaj ići frekvencijom dva dnevna leta, sa jutarnjim i podnevnim polaskom iz Beograda, odnosno večernjim i podnevnim dolaskom iz Amsterdama avionom tipa Embraer E195.

Nova destinacija u mreži Evropskog saobraćaja je Marsej kao i povećanje kapaciteta na tržištu za 7%, dok će ka severnoj Americi, Kanadi i Meksiku operisati na 19 destinacija i povećanjem kapaciteta za 20% uz dostupnost nove Premium Comfort klase ka većini severno-američkih destinacija, uz svakodnevni let za Panamu i Kostariku 4 puta nedeljno.

Od Karipskih detinacija, KLM će svakodnevno leteti za Kurasao, Arubu i Boner i 4 puta nedeljno za egzotični Sent Martin. Južno-američke destinacije ove zime obuhvataju svakodnevno Argentinu, Brazil, Čile i Kolumbiju, dok će Peru, Ekvador i Surinam ići sa 6 nedeljnih letova. U Africi, KLM će leteti svakodnevno za JAR odnosno Johanesburg i Kejptaun, u Tanzaniji Kilimandžaro, Dar es Salam i Zanzibar, zatim Nairobi u Keniji, Akra u Gani, Lagos Nigerija, Kigali Ruanda i Entebe u Ugandi.

Na Azijskim rutama kapacitet još uvek nije dostigao predpandemijski nivo, ali se očekuje brzo nivelisanje uz letove za Peking, Šangaj, Bangkok, Tokio, Mumbai, Delhi, Dubai i Bali (sa međusletanjem u Singapuru), zatim 4 nedeljna leta za Hong Kong, pet letova za Bangalor kao i za Džakartu sa sletanjem u Kuala Lumpuru, zatim 6 nedeljnih letova za Seul, dok će Osaka Kansai biti dostupna sa 3 nedeljna leta.

Destinacije koje KLM neće opsluživati ove zime su Barbados, Kuvajt, Bahrein, i Maskat, a kapaciteti ovih suspendovanih letova će biti optimizrani na drugim rutama.

Nova KLM Premium Comfort klasa sada je dostupna na svim avionima tipa Boeing 787-9 i 787-10, dok će uskoro, narednih meseci biti raspoloživa i na avionima tipa Boeing 777-300.