Naslovna Vesti Istorija

LOT modernizuje kabinu na B787

Opensky

Oct 08, 2023

Poljski LOT, inače član Star Alijanse, je nedavno predstavio novi koncept, pre svega biznis klase kao i premium i osnovne ekonomske klase za svoju flotu tipa Boeing 787. U saradnji sa poznatim proizvođačem sedišta Recaro, kompanija namerava da osveži kabinu novim sedištima kao i IFE opremom i priključcima za wifi kod svakog sedišta.

Photo: LOT

Za novu biznis klasu izabran je tip sedišta Recaro CL6720 sa konfiguracijom 1-2-1 umoesto dosadašnje 2-2-2, a takodje će biti uvedena i opciona vrata i povećana privatnost. Nova sedišta dobiće i premium ekonomska i osnovna ekonomska klasa, a plan je da prvi avion dobije osveženu i rekonfigurisanu kabinu početkom 2026. godine sa konačnim opremanjem cele flote do 20230. godine. Inače, ovaj ugovor je napravljen za flotu 8 Boinga 787-800 dok ostali avioni verzije 900 nisu uključeni u proces. Ovaj tip sedišta Recara sa vratima već funkcioniše na avionima Air China-e i Iberia-e, a sadrže induktivnu podlogu za punjenje pametnih telefona i ekrane 16 inča sa 4K rezolucijom.

Photo: LOT

Nova sedišta Premium ekonomske klase PL3530 biće postavljena u rasoredu 2-3-2 sa usb prilkjučcima na svakom sedištu, a ekonomska klasa predvidja tip sedišta  Recaro CL3810 po uzoru recimo na Lufthansu ili Swiss, a kako kažu proizvođači udobnost sedišta uglavnom zavisi od širine (Dreamliner je malo uže strukture) i nagiba sedišta.

Photo: LOT