Naslovna Vesti Istorija

Menzies Aviation i Air Serbia ugovorili budući handling

Opensky

Oct 03, 2023

Srpski nacionalni prevoznik i veliki globalni handling operator Menzies Aviation potpisali su Memorandum o razumevanju (MOU) o joint venture saradnji odnosno , dogovor o zajedničkom ulaganju za operativni handling putnika i aviona Air Serbie (passenger/ramp handling) gde se predvidja kompletno pokrivanje saobraćaja sa opslugom preko 22000 operativnih rotacija tokom inicijalne godišnje operative počevši od februara 2024. godine. Ovaj dogovor, koji je kako kaže i CEO Menzies-a, Philiipp Joeinig prilika za obe strane i na domaćem i internacionalnom nivou, i obzirom na prisustvo i rast na Balkanu „zadovoljstvo je saradjivati sa brzo-rastućom Air Serbiom,  i unapredjenju tržišta i prisustva na Beogradskom aerodromu“, a takodje je i najveći posao u istočnoj Evropi do sada. Imajući u vidu da Air Serbia pokriva oko 50% tržišta beogradskog aerodroma, kompanija raste i sa 15 novih destinacija u 2022. i konačno svih 23 destinacije uključujući severnu Ameriku, Kinu, Grčku, Italiju, Nemačku, Poljsku i mnoge druge.

Jirži Marek, CEO Air Serbie izrazio je zadovoljstvo za ovako veliki posao i još jednom se izvinuo putnicima koji su ove letnje sezone bili pogodjeni prilično poremećenom i haotičnom situacijom na beogradskom aerodromu, ali je srećom brzo prevazidjena ubrzanim upošljavanjem dodatnog osoblja.

Inače Menzies Aviation je britanski i globalni operator za zemaljski handling putnika, prtljaga, komercijalnim avio uslugama, točenje i skladištenje goriva, otpremu i prihvat aviona kao i cargo operacija, i posluje na oko 255 aerodroma u preko 60 zemalja uključujući i Srbiju.