Naslovna Vesti Istorija

Saudia: novi identitet

Opensky

Oct 02, 2023

Nacionalni prevoznik Saudijske Arabije, Saudi Arabian Airlines, je nedavno objavio svoj novi identitet brenda, nove boje aviona, novi logo i novu kreaciju uniformi kabinske posade.

Novi identitet u zelenoj boji, zatim plavoj i boji peska karakterišu „saudijske težnje i ambicije da proširi svoju flotu i globalnu povezanost sa Saudijskom Arabijom“ saopštava kompanija. Pored vizuelnih efekata, kompanija uvodi i novi miris i zvučni identitet sa kuriozitetom lokalne kuhinje koja će biti servirana na letovima, kao i generisanje veštačke inteligencije koja će zadovoljiti zahteve putnika u vezi sa informacijama i putovanjima.

Photo: Saudia

Bele, plave i zelene linije na trupu aviona simbolizuju napredak i transformaciju, ali treba spomenuti i redizajnirani rep aviona sa amblemom, koji se uklapa u sjajan retrofit kompanije osamdesetih godina prošlog veka, u godinama koja su i uzdigla kompaniju.

Nove uniforme kabinskog i zemaljskog osoblja, sadrže nijanse ljubičaste, bež, zlatne i kraljevsko plave boje, a Pariz I london su prve destinacije na kojima su predstavljene nove redizajnirane uniforme.

Photo: Saudia
Photo: Saudia