Naslovna Vesti Istorija

Aerodromi Crne Gore: zima 2023./24.

Opensky

Oct 30, 2023

Počevši od 29. oktobra, pa do kraja marta meseca 2024. trajaće zimska sezona saobraćaja, tako da su i Aerodromi Crne Gore preliminarno postavili red letenja kao i operatore tokom perioda.

Podgorica

Tokom zimskog reda letenja, 10 prevoznika saobraćaće iz Podgorice (Air Montenegro, Aegean, Austrian Airlines, Air Serbia, Ryanair, Wizzair,Turkish Airlines, Tailwind airlines, Pegasus i LOT) na 17 destinacija, i to za Atinu, Beč, Beograd, Berlin, Budimpeštu, Cirih, Dortmund, Gdanjsk, Istanbul, Keln, Memingen, Krakov, Ljubljanu, London Stansted, Milano, Rim i Varšavu. Air Montenegro imaće 2 dnevne rotacije za Beograd, zatim po 2 nedeljne rotacije za Istanbul, Rim i Cirih, tri puta nedeljno za Ljubljanu, a Air Serbia će leteti 3 puta dnevno, kao i do sada u različitim vremenskim intervalima.

Tivat

Za Tivat su planirane destinacije Beograd i Istanbul, tako da će 3 prevoznika, Air Montenegro, Air Serbia i Turkish Airlines obavljati saobraćaj.

Air Montenegro je unapredio svoju mrežu iz Podgorice, kao što je recimo nova linija za Rim, Cirih sada funcioniše tokom cele godine, a iz Tivta je saobraćaj unapređen na dnevnu bazu umesto 5 prethodnnih nedeljnih letova. Već je spomenuto da kompanija radi na najmu jednog dodatnog aviona tokom zime, dok je konsolidacija linija sa baziranim avionom iz Tuzle, još uvek u toku za definisanje operacija.