Naslovna Vesti Istorija

Frankfurt, Minhen i Hamburg još uvek pod snegom i ledom

Opensky

Dec 05, 2023

Nezabeležene snežene padavine još od 2006. već nekoliko dana parališu avionski saobraćaj na nemačkim aerodromima. Tokom ponedeljka sneg je padao intezivno u Frankfurtu, Minhenu i Hamburgu, i kontinuirano zadaje poteškoće kakvom takvom odvijanju saobraćaja, a nove padavine zadaju i dodatne probleme tehničkim ekipama na nemačkim aerodromima, kao i u Cirihu i Ženevi, i prouzrokuju dodatna kašnjenja i otkazane letove. U Minhenu su, kao što je i spominjano, stotine letova otkazano zadnjih dana, i opet, Lufthansa kao i ostale avio kompanije, apeluju na putnike da ne dolaze na aerodrom ukoliko su u mogućnosti da bilo kako promene svoje planove puta.

Kako javljaju meteorološke organizacije širom Evrope, ovakvi ledeni talasi koji karakterišu početak zime i negativni afekat, imaju tendenciju povratka lošeg vremena i ledenih dana sa dodatnim naletima hladnoće i snega u nekom trenutku.

U Beogradu su letovi za Frankfurt, Lufthanse i Air Serbie danas odleteli na vreme, kao i Beč, Cirih i Hamburg, jedino su Lufthansini letovi za Minhen i dalje otkazani i prati se razvoj situacije, kako naglašava Lufthansa.