Naslovna Vesti Istorija

Podgorica i Tivat očekuju ekspanziju tokom letnjeg perioda

Opensky

Mar 31, 2024

Aerodromi Crne Gore odnosno Tivat i Podgorica biće ove sezone koja počinje upravo 31. marta i trajaće sve do kraja oktobra, u saobraćaju sa 40 destinacija (Tivat) i preko 40 destinacija (Podgorica), tako da su i izbačeni provizorni planovi letenja u redovnom i redovnom čarter saobraćaju uz svakako moguće korekcije tokom sezone. Low cost prevoznici su revitalizovali svoje operacije u Crnoj Ggori tako da će Ryanair iz Podgorice leteti za Berlin, Brisel Charleroi, Gdansk, Krakow, London Stansted, Mančester, Wroclav i Zagreb. Wizzair će leteti za Budimpeštu, Dortmund, Katowice, London Gatwick, Memmingen, Milano Malpensa, Beč i Varšavu.

 Iz Podgorice su zatim planirani i letovi gde će saobraćati Poljski LOT i održavati letove za Varšavu i Radom, francuska Transavia leteće za Paris Orly, Austrian Airlines redovno za Beč, Smartwings za Katowice i Gdansk, Air Astana za Almaty i Astanu, zatim turski Pegasus za Ankaru, Istanbul i Izmir, Turkish Airlines i Tailwind takođe za Istanbul, Luxwing za Bari i Napulj, Lumiwings za Lil, Flynas za Riad, poljski Enter Air za Poznan, Flyone za Yerevan, Aegean za Atinu, Air Serbia će saobraćati za Beograd sa 21 nedeljnim letom, dok će nacionalni prevoznik Air Montenegro ići redovno za Beograd (14 letova nedeljno), Bratislavu Budimpeštu, Frankfurt, Istanbul, Katowice, Košice, Ljubljanu, Lion, Minhen, Nant, Ostravu, Paris, Radom, Rim, Yerevan i Cirih.

Aerodrom Tivat baziran je, kao i do sada na sezonskom saobraćaju gde su najavljene i nove destinacije Bristol i Birmingem u Velikoj Britaniji i Izmir u Turskoj. Azerbaijan Airlines će održava ti liniju za Baku, Luxwing za Bari, Easyjet će leteti za Berlin, Bristol (nova linija) i Ženevu, nemački Eurowings za Berlin i Dizeldorf, britanski Jet2  za Birmingem (nova linija), Tui Fly za Brisel, zatim SAS za Kopenhagen, Flydubai za Dubai, Smartwings za Katowice, nemačka Lufthansa za Frankfurt, Norwegian za Kopenhagen i Helsinki, Avion Express i Heston Airlines za Viljnus, Flyone za Yerevan, poljskI LOT za Varšavu, švajcarski Edelweiss će leteti za Cirih, Air Serbia će leteti do 36 puta nedeljno za Beograd u piku sezone a pre toga tokom meseca juna do 26 puta nedeljno. Air Montenegro kao nacionalni operator leteće na linijama za Beograd (24 leta nedeljno tokom pika sezone), Baku, Brno, Viljnus, Istanbul, Izmir, Ljubljanu i Prag.