Naslovna Vesti Istorija

Anadolujet transformisan u novi A Jet

Opensky

Nov 26, 2023

Turkish Airlines je nedavno predstavio, kako je i bilo najavljeno, svoju novu niskobudžetnu kompaniju pod imenom A Jet Air Transportation koja je izdanak prethodne poznate kompanije Anadolujet. Novi prevoznik dolazi u kompletno novom identitetu, sa novim bojama, novim logotipom i svakako brendom, uz procene i odluke Turkish Airlines-a da unapredi ovog operatora osnovanog 2008.

Prvi nagoveštaji i medijske vesti o rebrendiranju kompanije Anadolujet objavljene su u julu ove godine, a prvi letovi pod novom „firmom“ trebalo bi da krenu početkom marta 2024. kako sopštava kompanija. „Ovaj  projekat je deo projektovnih ciljeva za narednih 10 godina“ kako delom izjavljuje Ahmet Bolat predsednik Turkish Airlines-a, i da se „u potpunosti veruje da će A Jet postati važan deo niskotarifne industrije Evrope.“

Kompanija je inače započela operacije još 2008. sa glavnim bazama u Istanbulu (aerodrom Sabiha Gokcen) i iz Ankare, ka Evropskim centrima, zapadnoj Aziji i u domaćem saobraćaju, međutim dobijanjem AOC sertifikata Anadolujet posluje pod Turkish Airlines dezignatorom. Trenutna flota sastoji se od oko 90 aviona tipa Boeing 737ng i max, A320, A321neo i ceo. Beograd je takođe važan segemnt u poslovanju Balkanskog regiona sa linijama za Izmir, Ankaru i novopokrenuti Istanbul Sabiha Gokcen.