Naslovna Vesti Istorija

Prvi A321neo za ITA Airways

Opensky

Nov 11, 2023

ITA Airways je primila svoj prvi primerak novog aviona tipa Airbus A321neo posredstvom lesora Air Lease Corporation, koji je u Italiju stigao iz Hamburga pod registracijom EI-HXA opremljen u konfiguraciji kabine sa 12 sedišta biznis klase, 12 premium ekonomske klase i 141 sedište ekonomske klase.

Kompanija je sada pojačana ovim modelom, najvećim u svojoj klasi odnosno članom familije A32sneo, i flota aktuelno broji 81 avion sa modelima A220, A320neo A330neo i A350.

Ovaj model 321neo koji je preuzela ITA, ima Airbus Airspace dizajn kabine uključujući nove XL „hatrack“ ostave, odnosno prostor iznad sedišta za ručni prtljag, i prilagođeno unurašnje full-LED osvetljenje koje se koristi za ublažavanje jetlag osećaja i stvaranje potpunog komfora, kao i sedištima koja imaju svaki posebno sistem „zabave“ i displej koji omogućava lični odabir sadržaja tokom leta.

Inače, kako kaže Airbus, preko 5500 aparata je širom sveta poručeno iz familije NEO a model 321 je svakako najveći koji pruža savršen performans, uključujući savremene motore, „sharklete“ na krilima i smanjenje buke za 50%, kao i sa preko 20% uštede goriva ako se uporedi sa svojim uskotrupnim prethodnicima.