Naslovna Vesti Istorija

Lufthansa, Austrian i Swiss kreću za Tel Aviv

Opensky

Dec 16, 2023

Lufthansa je potvrdila ponovno uspostavljanje letova za Tel Aviv, zajedno sa kompanijama Austrian Airlines i Swiss, počevši od 8. januara 2024. sa dostupnom mogućnošću rezervacija od ponedeljka 18. decembra. U početnoj fazi obnove saobraćaja, Lufthansa će operisati frekvencijom od 4 nedeljna leta iz Frankfurta i 3 leta iz Minhena, Austrian će krenuti sa 8 nedeljnih polazaka iz Beča i Swiss iz Ciriha sa 5 nedeljnih letova.

Ovaj prvi korak normalizacije letova Lufthansa grupe ka Izraelu podrazumeva 20 nedeljnih polazaka što je oko 30% uobičajenog reda letenja za Tel Aviv. Početna faza saobraćaja za sva tri operatora podrazumevaće letove na uskotrupnom avionu Airbus A320, a red letenja je prilagođen pre svega tranzitnim vezama dalje ka Severnoj Americi. Ovaj postavljeni operativni plan saobraćaja naravno podrazumeva apsolutno bezbedne uslove za odvijanje letova i prevoz putnika, kako se navodi od strane Lufthansa grupe.

Što se tiče regionalne normalizacije saobraćaja Bliskog Istoka, Lufthansa, Swiss i Eurowings su 15. decembra obnovili i letove za Beirut koji su prethodno bili preventivno suspendovani iz bezbednosnih razloga i opšte situacije u regionu.