Naslovna Vesti Istorija

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu spremno dočekuje letnji pik

Opensky

Jun 11, 2024

Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu najavljuje vrlo skoro kompletiranje svih radova na modernizaciji i proširenju kapaciteta, što bi značilo da se očekuje komforan protok putnika i efikasno hendlovanje prtljaga, kako u odlasku tako i u dolazećim jedinicama, uključujući i glavni kuriozitet ponude, trostruko veći novi duty-free complex koji svrstava beogradski aerodrom u red zaista najprestižnijih, verovatno u jugositočnoj Evropi.

Važan segment unapređenja aerodroma jeste nedavno kompletiranje povećanog broja checkin šaltera a pređašnjih 57 na čak 90 novih, što bi trebalo da smanji „čepove“ prilikom talasa odlaznih letova. Zatim, aerodrom potvrđuje 12 linija za bezbednosni pregled prtljaga u odnosu na prošlogodišnjih 6 tako da je sada, kako se navodi, sve efikasnije i brže.

Na dolazećem delu u upotrebi je 13 šaltera za imigracione procedure odnosno pasošku kontrolu, u poređenju sa prošlogodišnjih 8 šaltera. Aerodrom takođe ponono navodi i unapređenje sistema za upravljanje prtljagom kapaciteta sa približno 3.800 torbi na sat, a u zoni za preuzimanje prtljaga na dolascima, tokom najintezivnijeg perioda sezone radiće 5 karusela za prtljag u odnosu na prošlu godinu kada su funkcioniala samo 4 karusela.