Naslovna Vesti Istorija

CEO Lufthanse kao član kabinske posade

Opensky

Aug 24, 2023

Izvršni direktor Lufthanse Jens Ritter je kao prikriveni član kabinske posade u znak podele iskustva i respekta putnika asistirao kompanijskim kolegama na letu Lufthanse u biznis klasi pre nekoliko dana iz Frankfurta za Riad i Bahrein, a zatim na povratku za Frankfurt u ekonomskoj klasi opsluživajući putnike, i na taj način, kako je naveo na mreži LinkedIn, da je potrebna promena perspektive kako bi se stekla nova sagledavanja, podelivši svoja iskustva.

Photo: LinkedIn/JensRitter

„Radim dugo za Lufthansu ali nikad nisam radio kao član kabinske posade“ naveo je CEO Lufthanse Jens Ritter. Inače, Ritter je radio od 2000. godine kao linijski pilot na Erbasu 320, a kasnije od 2014. kao kapetan Germanwingsa.

Photo: Lufthansa

Iskustvo direktora Lufthanse kao ravnopravnog člana svojih kolega u kompanijskoj posadi nije jedinstven, tako da treba navesti istu ulogu generalne direktorke holandskog KLM-a Marjan Ritel, koja je u maju ove godine takođe opsluživala putnike na letu iz Los Anđelesa za Amsterdam, kao i Ričard Branson osnivač giganta Virgin group još 2013. godine na azijskoj ruti koji je kao frontmen svoje kompanije zajednički predstavljao usluge svog brenda.

Photo: Twitter
Photo: Twitter