Naslovna Vesti Istorija

Turkish Airlines: Podgorica i Tivat u ekspanziji 2024.

Opensky

Dec 15, 2023

Turkish Airlines je najavio povećanje saobraćaja ka Crnoj Gori od sledećeg letnjeg reda letenja, počevši od 31. marta, na linijama za oba crnogorska  aerodroma, Podgoricu i Tivat, potvrđuje kompanija a izveštavaju regionalni mediji.

Turski prevoznik će inicijalno povećati frekvenciju letova na liniji Istanbul-Podgorica, sa prošlogodišnja dva dnevna na novih 17 nedeljnih letova, sa uvećanjem do 18 polazaka nedeljno od sredine avgusta. Tivat je takođe najavljen kao linija u proširenju, tako da će let Istanbul-Tivat, sa prošlogodišnjih 6 nedeljnih letova, povećati frekvenciju na 9 nedeljnih letova, istom dinamikom, od sredine avgusta planira se povećanje saobraćaja na 10 nedeljnih polazaka za Crnogorsku primorsku vazdušnu luku.

Ovaj potez najvećeg turskog operatora svakako je usledio, pre svega,  nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju između Turkish Airlines-a i crnogorskog nacionalnog prevoznika Air Montenegro o proširenju međusobne saradnje, ali i svakako pojačanih poslovnih i turističkih relacija između Turske i Crne Gore.