Naslovna Vesti Istorija

Air Serbia leti za Mostar tri puta nedeljno

Opensky

Jan 13, 2024

Air Serbia i Aerodrom Mostar potvrdili su uspostavljanje nove linije Beograd-Mostar-Beograd koja će biti sezonskog karaktera sa mogućnošću produženja tokom cele godine. Air Serbia je izabarana kao prevoznik ove linije na javnom pozivu uspostavljanaja redovnih letova iz Mostara za 2024. godinu, sa kako se navodi, periodom operacija od kraja aprila do kraja oktobra, odnosno završetka sezone letnjeg reda letenja. Letovi će biti dostupni tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom sa korišćenjem aviona tipa Embraer 175, kako navodi Air Serbia.

Inače aerodrom u Mostaru ima priličnu avijatičarsku tradiciju, pokretanjem prvih letova još 1962. godine, da bi kasnije posredstvom tadašnjeg JAT-a tokom osamdesetih godina pa sve do raspada bivše države odnosno do 1991. imala skoro svakodnevne letove, kao što i danas stoji potreba i mogućnost lokalnog i tranzitnog povezivanja sa Beogradom sa područja Hercegovine ali i dela Dalmacije.

Trenutno iz Mostara letove obavlja hrvatska Croatia Airlines za Zagreb, i italijanski operator Lumiwings na liniji za aerodrom Foggia. Air Serbia će kao treći prevoznik u Mostaru svakako obogatiti ponudu svojom mrežom letova preko Beograda kojiće biti dostupni građanima BiH i Hrvatske.